In ‘Play Unified’ maken sporters met ondersteuningsnood  en sporters zonder ondersteuningsnood deel uit van hetzelfde team. Unified sporten haalt het beste uit iedereen naar boven en dat hebben we mogen ondervinden. 25 handballers van Uilenspiegel zijn ingestapt in het project. Ze trainden samen en speelden onderling matchen.

Link naar de foto's : https://www.ann-alain.eu/Uilenspiegel/2024/20240128_unified/index.htm

Denk je bij dit team wil ik ook instappen?? Volgend seizoen zetten we ons project verder en kan je je terug aanmelden bij deze toppers vanaf dat je bij de JM16 speelt. Graag meer info ? Vul ons contactformulier in op onze hompage.


93% VAN DE G-SPORTERS SPORTEN OP EEN APART VELD OF TIJDSTIP, TERWIJL DUIZENDEN VERLANGEN NAAR EEN PLEK OM SAMEN MET ANDEREN TE SPORTEN"

PLAY UNIFIED ONDERZOEK 2020, MULIER INSTITUUT

Unified sporten maakt deel uit van de Nationale Spelen en de Wereldspelen van de Special Olympics. Het wakkert vriendschappen aan.  Unified sporten haalt het beste uit iedereen naar boven.  Leert de ene iets bij over techniek, dan krijgt de andere een lesje in beleving en overgave. Het is een leuke manier om taboes rond G-sport te doorbreken.

Leer info over unified sporten ? https://special-olympics.be/nl/ons-werk/play-unified-unified-sports/