Spijtig, maar je hebt een ongeval gehad. We hadden het natuurlijk liever anders gezien. Gelukkig ben je via de Vlaamse Handbalvereniging verzekerd en zal je niet opdraaien voor de kosten als je deze procedure correct opvolgt.

Om te beginnen moet het ongeval aangegeven worden bij de verzekering. Daarvoor moet je binnen de 24 uur naar een arts, die een medisch getuigschrift moet invullen. Dit kan het getuigschrift van Ethias zijn dat je meekrijgt van de clubverantwoordelijke, maar het gebeurt ook vaak (vooral op een dienst spoedgevallen) dat de arts een eigen formulier heeft.–> download aangifteformulier.

De eigenlijke aangifte gebeurt elektronisch door de clubsecretaris. Die heeft wel een aantal gegevens nodig:

  • naam en voornaam,
  • wat er juist waar en wanneer gebeurd is
  • welke verantwoordelijke van de club aanwezig was
  • zorg ook voor een telefoonnummer en mailadres waarop we je kunnen bereiken voor meer info
  • deze info zou binnen de 48 uur bij de secretaris moeten zijn.   Je mag hiervoor het aangifteformulier gebruiken maar een mailtje is ook goed

De clubsecretaris is:

 

Van de verzekeringsmaatschappij krijg je een ontvangstmelding waarin staat dat een dossier werd geopend en waarin je dossiernummer staat. Het kan zijn dat je later nog een bijkomende vragenlijst of evt. instructies krijgt toegestuurd.  De instructies kan je best ter harte nemen, de goede afwerking van het dossier kan er van afhangen.

Alle verdere briefwisseling gebeurd rechtstreeks tussen Ethias en jezelf. Als je vragen hebt kan je uiteraard nog terecht bij de clubsecretaris.

Verder moet je zorgen dat je alle documenten m.b.t. erelonen en (ziekenhuis)kosten goed bijhoudt. Je kan er best steeds een kopie van laten maken. Alle erelonen en kosten moeten eerst aan het ziekenfonds aangeboden worden. Vermeld steeds dat het om een sportongeval gaat, dan krijg je een afrekening met opgave van de eigen kosten.

Alvast veel beterschap en tot binnenkort op het handbalveld.

Hieronder kun je ook de nodige documenten en procedures terugvinden. 

 

Wat te doen bij een sportongeval? 

 

Aangifteformulier 

 

 

 Info ongevallenverzekering

 

  Info burgerlijke aansprakelijkheid

 

 Procedure burgerlijke aansprakelijkheid